maanantai 12. toukokuuta 2014

SnowFlakesien Vappumelonta 2014

SnowFlakesien seitsämäs perinteinen vappumelonta järjestettiin tänä vuonna Mustijoelle. Reissussa olivat mukana 8 hiutaletta ja kaksi avecia, eli yhteensä viisi kanoottia pääsi liikenteeseen. Edellisvuoden ”kosteahko” vappumelonta mielessä, oli jopa puolet porukasta pukeutuneina kuivapukuihin. Tämä osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi seuraavan päivän vesisateen johdosta.

Reissu alkoi siis vappuaaton iltapäivänä yhteistaksilla Helsingistä kohti Mustijokea, ja Hirsituvan taukoaluetta.  Siellä pakkasimme vesitiiviit tavaramme vuokrakanootteihin ja lähdimme melomaan alkusäätöjen ja tavaroiden hukkumisten ja löytymisten jälkeen. Vappuaaton sää oli mitä parhain, aurinko paistoi ja melontakeli oli loistava.
Tänä vuonna koskiosuudet oli strategisesti suunniteltu vasta seuraavaan päivään. Erikoista tämän vuoden reitissä oli myös puuston vähyys. Kirjoittaja itse lämmitteli jo rannalla valmiina nostamaan, kääntämään ja vääntämään kanoottia, siirtämään puita ja pensaita. Mutta ei, joki oli varsin avara, eikä kaatuneita puita tai muitakaan esteitä ollut. Melonta sujuikin siis vauhdikkaasti ja seitsämän kilometrin jälkeen pysähdyimme yöpaikallemme Nummisten kylän nuotiopaikalle. 

Salla oli valinnut kauniin ja rauhallisen yöpaikan. Oli mukava viettää iltaa niitty- ja jokimaisemassa auringon pikkuhiljaa laskiessa taivaanrannan taakse. Ilta kului telttojen pystytyksen ja ruokailun jälkeen nuotiolla istuskellessa, yhteisestä nyyttäripöydästä santsatessa, skumppaa kilistellessä ja juttuja kertoen. Rikkinäinen puhelin muuntui iltaa myöten varsin mielenkiintoisiksi muunnoksiksi alkuperäisistä lauseista.
Seuraavana aamuna aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat taas kanootteihin ja läksimme liikkeelle. Taivaalta alkoi lähtöhetkenä hiukan ripsimään vettä, mutta suurimman osan aikaa päivästä se oli niin vähäistä, että sitä ei juurikaan huomannut. Tämä vappupäivä piti sisällään enemmän pikkukoskia, kanoottien roudausta maitse laskemattomien kohtien ohitse ja melontaa 22 km verran. 

Tänä vuonna yksikään kanooteista ei kivisistä koskista ja hyvistä yrityksistä huolimatta tehnyt puolieskimoa, vaan kaikki säilyivät oikein päin. Sallan ja Virvan kanootti hörppäsi yhdessä koskessa sen verran paljon vettä, että sitä oli melkein laitoihin asti. Mutta tätähän ei lasketa! Koskenlaskutyylit olivat itse kullakin kanoottiparilla mitä mielenkiintoisempia. Kaksi kanoottiseuruetta päätyi laskemaan yhden kosken nurin perin takaosa edellä. Ilmeitä oli hauska seurata rannalta.
Kirjoittajan oma kanootti päätyi kyseisessä koskessa suoraan kiville ja siitä sitä sitten ähkittiin tovin verran pois. Pidämme edelleen Mervin kanssa kiinni siitä, että olimme hiukan katselleet kiveä sillä silmällä taukopaikkaoptioksi. 


Tässä kohtaa vettäkin tuli taivaalta ihan kiitettävästi. Mutta eipä tuo reissua haitannut, kun varusteet olivat hyvät ja tunnelma kohdallaan. Kanoottien roudauspätkät maitse pitivät hyvää lämpöä yllä. Sade tyyntyi sopivasti lounastauolle. Siellä energiasaannin innoittamina Salla, Terho ja Virva vetivät jumppaylistyksen auringolle. Päivä päättyi neljän maissa leppoisiin tunnelmiin. Matka jatkui yhteistaksilla kohti kotia ja suihkua.

Suuret kiitokset Sallalle vappumelonnan suunnittelemisesta ja järjestämisestä! Oli jälleen erittäin mukavaa viettää vappua luonnon helmassa hyvässä seurassa. Seuraava vappu onkin jo kalenterissa =).

Suvi Palosaari  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti