tiistai 20. toukokuuta 2014

Hiutaleet pelastamassa polkuja

Lauantaiaamuna 17.5. neljä hiutaletta matkasi Riihimäelle osallistumaan Ilvesjuoksuun tarkoituksenaan pelastaa monien muiden juoksijoiden kanssa Ilvesvaelluksen polkuja, joista osa alkoi jo kadota vähäisen käytön vuoksi.
Juoksutapahtuman lukuisista matkavaihtoehdoista oli valittu viestimaraton jonka Anne, Mervi ja Seija juoksisivat. Olosuhteiden pakosta Hanna osallistuisi kävellen puolimaratonille.

Perille Riihimäen Riutalle saavuttiin niin hyvissä ajoin, että ehdittiin seurustella itse Ilveksen kanssa ja Mervi ehti vielä kauppaan hakemaan unohtuneita eväitä.


Kymmenen aikaan pinkaisivat matkaan maratonmatkalaiset. Sen jälkeen Ilves veti alkujumpan omaa lähtöään odottaville viestijoukkueille ja puolimaratoonareille.


Seuraavaksi matkaan lähtivät puolimaratoonarit ja parinkymmenen minuutin kuluttua viestijoukkueet. Matka taittui kaikilla mukavasti. Osa porukasta meni tosin matkalla hiukan harhaan, mutta kertyneet lisäkilometrit lakkasivat harmittamasta upeassa säässä ja ihanissa maisemissa edetessä kukin omaa vauhtiaan.


Seija pisteli viestimaratonia avausosuutta reipasta vauhtia menemään ja ohitti puolikasta talsivan Hannan metsätiellä.

Maasto oli kaiken kaikkiaan mukavan vaihtelevaa. Oli eri-ikäistä metsää, maantien laitaa, märempää suota ja kallioitakin.

Maantien laidasta avautui upeat maalaismaisemat ja paikalliset olivat pientareella kannustamassa.


Anne ja Seija olivat jo ehtineet omilta viestiosuuksiltaan maaliin odottamaan viimeistä osuutta juoksevaa Merviä ja Hannakin saapunut patikkapuolikkaaltaan samaan paikkaan. Mervi toi ankkurina viestijoukkueen viidennelle sijalle  viestimaratonissa joka kylläkin lisäkilometrien johdosta Team Snowflakesilla olikin 47,8 km.
Kisasta ja hyvä ja rento fiilis, ensi vuonna uudelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti