Snowflakes Seikkailu 2016

Kilpailukutsu

Kutsu

Snowflakes Seikkailu järjestetään lauantaina 27.8.2016 Vierumäellä Suomen urheiluopiston ympäristössä. Kilpailukeskuksena toimivat urheiluhalli ja urheilukenttä. Kilpailutoimisto sijaitsee urheiluhallissa luentokaaren kokoustilassa. Katuosoite on Urheiluopistontie 400, Vierumäki. Ohjeita paikalle saapumiseksi löytyy täältä.

Snowflakes Seikkailu kilpaillaan kahden henkilön joukkueissa jalan, polkupyörällä ja vesillä suunnistaen. Pro-sarjassa on myös rullaluistelua. Snowflakes Seikkailu on suunniteltu perus- ja medium-sarjojen osalta erityisen hyvin seikkailijan uransa alkutaipaleella oleville, kun puolestaan pro-sarja tarjoaa haasteita kokeneemmillekin kilpailijoille. Tarjolla on kolme eritasoista sarjaa siten, että arvioitu keskimääräinen suoritusaika sarjoissa on 2.5, 4 tai 6 tuntia. Myös pyöräilyn, suunnistuksen ja yllätystehtävien vaativuus on sovitettu sarjojen mukaan helpoimmasta vaativimpaan.

Kilpailijoilta edellytetään uimataitoa. Kilpailun ikärajaksi on asetettu huoltajan suostumuksella 16 vuotta mikäli molemmat joukkueen jäsenet ovat alaikäisiä. Täysi-ikäisen seurassa alaikäraja on 12 vuotta. Alaikäiset voivat osallistua perus- ja medium-sarjoihin.

Sarjat

 1. Perus: helppoa suunnistusta juosten, pyöräillen ja vesillä. Kilpailun keskimääräiseksi kestoksi on arvioitu noin 2.5-3 tuntia. Perussarjasta on hyvä aloittaa seikkailu-urheiluun tutustuminen. SARJA TÄYNNÄ!
 2. Medium: helpohkoa suunnistusta juosten, pyöräillen ja meloen. Rata hieman pidempi ja vaativampi niin fyysisesti kuin suunnistuksellisesti. Kesto keskimäärin noin 4 tuntia. Vaatii suunnistuksellisesti ja kunnollisesti valmistautumista, mutta tarjoaa seikkailu-urheiluelämyksen sopivassa paketissa. SARJA TÄYNNÄ!
 3. Pro: kovakuntoisille ja suunnistustaitoisille joukkueille. Juoksun, maastopyöräilyn ja melonnan lisäksi rullaluistelua. Joukkueita haastetaan fyysisesti sekä vaativammilla suunnistuksellisilla tehtävillä. Kesto keskimäärin noin 6 tuntia.

Aikataulu

7:00 Kilpailutoimisto aukeaa: kilpailuun rekisteröityminen ja materiaalin jako alkaa. Kilpailutoimisto sijaitsee urheiluhallissa.
8:40 Pro-sarjan kapteenien puhuttelu urheilukentällä
9:00 Pro-sarjan lähtö
10:00 Medium-sarjan kapteenien puhuttelu urheilukentällä
10:30 Medium-sarjan lähtö
11:40 Perus-sarjan kapteenien puhuttelu
12:00 Perus-sarjan lähtö
14:15 Perus- ja Medium-sarjojen ensimmäisiä odotetaan maaliin
14:45 Pro-sarjan ensimmäisiä odotetaan maaliin

Peseytyminen uimahallissa ja urheiluhallin pukutilassa
15:00-18:00 Kilpailijoiden ruokailu Kaskelan 2. kerros Wanha Sali. 


Kilpailun kulku

Kilpailussa kuljetaan maastossa suunnistaen rastilta rastille reittikirjan tai kilpailun järjestäjän määrittämässä järjestyksessä ja etenemistavalla. Pääosa kartta-aineistosta jaetaan ennen kilpailun alkua rekisteröitymisen yhteydessä ja kilpailijoilla on mahdollisuus tutustua aineistoon sekä suunnitella reittivalintansa ja suojata kartat kosteudelta ennen kilpailun alkua. Kilpailussa on käytössä sarjakohtaiset yhteislähdöt.

Ensimmäinen osuus on nk. prologi, jonka aineisto jaetaan startin yhteydessä. Prologin jälkeen kilpailussa edetään reittikirjan määrittämällä tavalla. Osuuksien välillä vaihdot tapahtuvat joko maastossa tai vaihtoalueella. Kilpailijat voivat varata kilpailukeskuksesta osoitetulta alueelta oman vaihtopisteensä ja tuoda sinne kilpailun aikana tarvitsemansa välineet. Maastossa tapahtuvia vaihtoja varten on varauduttava kuljettamaan toisella osuudella tarvitsemansa välineet mukanaan. Vaihtojen yhteydessä on toimittava leimausten kanssa huolellisesti ohjeiden mukaan.

Kilpailun aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa ja päivitetty versio julkaistaan kilpailun nettisivulla ja kapteenien kirjeessä. Lähdöt tapahtuvat porrastetusti kello 9 ja 12 välillä siten, että ensimmäisenä starttaavat pro-sarjalaiset, seuraavaksi medium ja kello 12 perussarjan joukkueet. Suurin osa joukkueista odotetaan saapuvaksi maaliin kello 14 ja 16 välillä. Kisan venymistä ennaltaehkäistään kisan kuluessa tarpeen vaatiessa ja kilpailijat voidaan ohjata lyhennetylle radalle. Näistä aikarajoista tiedotetaan reittikirjassa ja järjestäjien toimesta kilpailun kuluessa.

Kilpailumateriaali


Kilpailumateriaali jaetaan joukkueille kilpailukeskuksessa rekisteröitymisen yhteydessä. Osa kilpailumateriaalista voidaan jakaa reitin varrella. Joukkueiden tulee valmistautua suojaamaan reittikirja ja muu mahdollinen materiaali kosteudelta esimerkiksi kontaktimuovin tai karttasuojan avulla.

Kilpailussa käytetään pääasiassa EMIT-leimausta, mutta kilpailijoiden tulee valmistautua myös merkitsemään rastitunnuksia kilpailukortille.

Varusteet

Pakolliset joukkuekohtaiset varusteet:
 • 2x pyörä (maastopyörää suositellaan medium- ja pro-sarjoihin, perussarjassa ei välttämätön. Vierumäen urheiluopisto vuokraa maastopyöriä)
 • 2x pyöräilykypärä
 • 2x juomapullo tai -pussi
 • 1x pilli
 • 1x kompassi
 • 1x vedenpitävä kynä/tussi
 • 1x puhelin vedenpitävästi pakattuna
 • 1x EA-pakkaus (ensiside, urheiluteippiä, avaruuslakana)
 • 1x EMIT-kilpailukortti (vuokrattavissa kilpailun järjestäjältä 2 € hintaan. Kilpailukortin hävitessä tai rikkoutuessa vuokraaja on velvollinen korvaamaan 60 €)
 • Pro-sarja: 2x rullaluistimet, sauvat sallittu

Suositellut varusteet:
 • Reppu pakollisten varusteiden kuljettamiseen
 • Karttateline pyörään
 • Pyöränkorjausvälineet, vararenkaita ja/tai paikkausvälineet
 • Reitinmerkkauskynät reittien merkitsemiseen
 • Kontaktimuovia ja/tai karttasuoja reittikirjan ja reitin varrella saatavan kilpailumateriaalin suojaamiseen.
 • Säänmukainen varustus ja mahdolliset vaihtovaatteet.
 • Varusteluettelo päivitetään lähempänä kilpailua ja julkaistaan sekä kilpailun nettisivulla että kapteenien kirjeessä 1 kk ennen kilpailua.


Huolto ja peseytyminen

Vaihtoalueella on huoltopiste, jossa on kisan aikana tarjolla juotavaa ja purtavaa. Varaudu kilpailun aikana tarvitsemiisi eväisiin.

Kilpailijoiden pukuhuoneet sijaitsevat urheiluhallilla. Kilpailuun osallistujille on pääsy uimahalliin tapahtuman jälkeen. Osallistumismaksuun sisältyy ruokailu kello 15-18 Wanha Sali -ravintolassa, Kaskelan 2. kerros.


Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Jälki-ilmoittautuminen suoritetaan sähköpostitse: teamsnowflakes@gmail.com 
Sähköpostiin joukkueen jäsenien nimet, kapteenin sähköposti, puhelinnumero, mahdollinen emit-numero (tai ilmoitus jos tarvitsee lainaksi).HUOM! MEDIUM- JA PERUS-SARJAT TÄYNNÄ!

Osallistumismaksu sisältää kilpailumateriaalin, melontakaluston, kilpailun aikaisen kevyen huollon kilpailukeskuksessa, peseytymismahdollisuuden ja ruokailun kilpailun jälkeen. EMIT-vuokra on 2 € ja se maksetaan osallistumismaksun yhteydessä.

Jälki-ilmoittautuminen 150 €

Osallistumismaksu maksetaan tilille FI54 8020 7710 7035 09, saaja Team Snowflakes ry. Viestikenttään joukkueen nimi. Ilmoittautuminen on vahvistettu, kun maksu on saapunut.

Peruutusehdot

Joukkueen estyessä osallistumaan kilpailuun esimerkiksi sairastapauksen vuoksi, puolet osallistumismaksusta palautetaan, mikäli osallistuminen perutaan sähköpostitse viimeistään 14.8.2016. Tämän jälkeen osallistumismaksua ei palauteta. Osallistumisoikeus on mahdollista siirtää toiselle joukkueelle.

Majoitus

Suomen Urheiluopisto tarjoaa majoitusta. Varaa suoraan http://vierumaki.fi/


Kilpailunjärjestäjä

Team Snowflakes ry., kilpailun johtaja Kaisu Soivio. Tiedustelut teamsnowflakes@gmail.com tai Kaisu Soivio: 044 377 8908

Tapahtuman tiedotus:
Tiimin blogi
Tiimin Facebook-sivut
Facebook-tapahtuma

Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Haglöfs.

Lämpimästi tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti