tiistai 23. elokuuta 2016

Snowflakes Seikkailu 2016 - ratamestarin lausunto


Saapuminen
Pysäköintialueena toimii hiekkakenttä, johon on opastus, ks. oheinen opaskartta. Pysäköinnistä on lyhyt matka vaihtoalueelle, johon eri osuuksilla tarvittavat välineet tulee jättää eri sarjoille varatuille alueille (kts. opaskartta). Ilmoittaudu kisatoimistossa, joka sijaitsee sisällä urheiluhallissa.

Lähtö
Lähtö tapahtuu urheilukentän pääsuoran varresta vaihtoalueen välittömästä läheisyydestä. Lähdön ohjeet annetaan kapteenien puhuttelussa aikataulun mukaisesti.
Kaikissa sarjoissa seikkailu alkaa ns. prologilla. Prologissa edetään jalan joukkueina. Mukana on oltava pakolliset varusteet sekä suunnistusosuuden kartta (perus ja medium: Kartta 1, pro: kartta 2). Prologissa leimataan rasteja pihtileimasimilla vapaassa järjestyksessä. Lisäohjeita prologiin annetaan reittikirjassa ja kapteenien puhuttelussa ennen lähtöä. Kypärä on pakollinen varuste pyöräilyssä ja rullaluistelussa.
Jokainen varsinainen osuus alkaa K-pisteeltä, josta suunnistusosuus alkaa. K-piste on merkitty osuuden karttaan kolmiomerkinnällä ja maastoon rastilipulla. K-pisteellä ei leimata, mutta sen kautta on kuljettava. Joillakin osuuksilla K-piste on heti vaihtoalueen jälkeen ja joillakin osuuksilla seurataan n. 500 m viitoitusta toiselle K-pisteelle. Viitoitus on esitetty opaskartassa ja siihen kannattaa käydä tutustumassa ennen lähtöä. Matkalla K-pisteelle on edettävä varoen huomioiden alueen muut liikkujat. Erityistä varovaisuutta on noudatettava tunnelissa, jossa kuljetaan oikeaa laitaa.

Kartta ja rata
Kartat ovat suunnistuskarttoja sekä maanmittauslaitoksen dataan pohjautuvia peruskarttoja. Kutakin etukäteen jaettavaa karttaa on 2 kpl kullekin joukkueelle. Suurin osa kartoista jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä klo 7:00 alkaen kilpailutoimitosta urheiluhallista (kts. opaskartta). Lisää karttoja voidaan jakaa myös kesken seikkailun rasteilta. Joukkueen on varauduttava suojaamaan kartat kosteudelta tarpeen mukaan (myös matkan varrelta jaettavat). Matkan varrelta jaettavien karttojen koko on maksimissaan  A4.
Kilpailutoimistosta jaettavat materiaalit:
 • Perussarja: Reittikirja, 4 kpl A4 karttaa, mittakaavat 1: 10 000 – 1 : 15 000.
 • Medium ja Pro: Reittikirja, 2 x A3 + 2 x A4 kartat, mittakaavat 1 : 10 000 – 1 : 23 000.
Näiden lisäksi materiaalin mukana saatte ruokaliput 2 kpl, joka oikeuttavat kisan jälkeen ruokailuun ravintola Kaskelan yläkerrassa. Materiaalilista on nähtävissä kilpailutoimistossa, tarkistakaa, että saamanne materiaali sisältää kaiken.
Rastit on numeroitu kullekin osuudelle kirjain- ja numerokoodein. J = juoksu, P = pyöräily, R = rullaluistelu. Melonnan rastit on numeroitu kirjaimin a, b, c jne. Rastit kuljetaan numerojärjestyksessä (esim. J1, J2, J3...), ellei ohjeissa toisin mainita. Rastin merkkinä maastossa on oranssi-valkoinen rastilippu. Rastikoodit, jotka löytyvät leimasimista, on lueteltu reittikirjassa. Kartassa rasti sijaitsee ympyrän keskipisteessä. Leimaus tapahtuu EMIT-kortilla, mikäli ohjeissa ei toisin sanota.  Polkupyörän käyttö on sallittu vain pyöräilyosuudella. Pyörää ei tarvitse viedä rastille saakka.
Arvioidut pääjoukon osuusajat:
 • Perus: Prologi 30 min, pyöräily 45 min, melonta 30 min, juoksu 30 min, questit 15 min.
 • Medium: Prologi 30 min, pyöräily 105 min, melonta 30 min, juoksu 45 min, questit 30 min.
 • Pro: Prologi  30min, pyöräily 120 min, rullaluistelu 45 min, melonta 30 min, juoksu 105 min, quest 30 min.
Medium sarjassa on käytössä hajonta melontaosuudelle. Seuraa reittikirjan ohjeita siitä, missä vaiheessa melonta suoritetaan! Kaikki joukkueet käyvät melonnan lähtöpaikalla molemmissa vaiheissa. Ne joukkueet, jotka eivät ole melontavuorossa, leimaavat melontapaikalla ja jatkavat matkaa. Melontavarusteet kuuluvat osallistumismaksuun.
Kielletyt alueet
Kiellettyjä alueita ovat:
 • Pihat, puutarhat, pellot ja tontit (suunnistuskartassa tummanvihreällä ja keltaisella merkityt)
 • Golfkentät ja niiden läpi kulkevat tiet (kartassa merkitty purppuralla pystyviivoilla)
 • Flow-Park (vaihtoalueen läheisyydessä, rajattu köydellä)
 • Aidatut häkit ja kentät (tenniskentät, aidattu jalkapallokenttä, hevosaitaus)
 • Kartoissa purppuralla pystyviivoituksella rajatut alueet.

Questit
Seikkailu sisältää tehtävärasteja, eli questeja kaikissa sarjoissa. Questin sisältävät rastit on merkitty sekä kilpailukarttaan että reittikirjaan. Tehtävärastille saavuttaessa toimitaan rastihenkilön ohjeiden mukaisesti. Jos joukkue jättää Quest-tehtävän väliin, siitä seuraa joko paikalla suoritettava sakkotehtävä tai 30 minuutin lisäys loppuaikaan. Pro-sarjassa joillakin questeilla on isompi aikasakko, jonka suuruus ilmoitetaan questin tehtävänannossa.

Vaihto
Vaihtoalueelle urheilukentän alueelle tullessa leimataan aina urheilukentän laidalla kivessä olevalla vaihtolaimausrastilla (kts. opaskartta), jonka koodi on 31. Vaihtoleimaus leimataan myös prologin jälkeen ja maaliin tullessa. Urheilukentän alueella (juoksurata) polkupyörien kanssa edetään taluttaen.
Vaihto suoritetaan juoksusuoran laidoilla – älä tuki kulkuväylää! Vaihtoalueelta poistutaan juoksusuoran vastakkaisesta päästä kohti K-pistettä. Numerolappu on näyttävä eteenpäin vaihdosta poistuttaessa jotta toimitsijat voivat kirjata joukkueen osuudelle. Vaihdosta poistuttaessa ei leimata.

Maali
Maaliin saavuttaessa leimataan vaihtoleimaus samaan tapaan kuin edellisten osuuksien päätteeksi. Tämän jälkeen seurataan maaliviitoitusta, joka erkanee oikealle juoksurataa pitkin kentän ympäri vastapäivään maalilinjalle saakka, jossa tehdään maalileimaus. Joukkueen tulos määräytyy maalileimauksen mukaan (+ sakot).
Jos maaliin tullaan pyöräilyosuudelta, polkupyörät jätetään maaliviitoituksen alkuun juoksuradan kaarteeseen opastuksen mukaisesti ja maaliin jatketaan jalkaisin.

Cut-offit
Mikäli joukkue jää liikaa jälkeen kilpailun aikataulusta, järjestäjä ohjaa joukkueet lyhennetylle radalle maaliin ehtimisen varmistamiseksi. Cut-off pisteet ja ajat on esitetty reittikirjassa. Seuraa järjestäjän ohjeita jos joudut cut-offiin.
Maali sulkeutuu klo 16:30, jonka jälkeen maaliin tulleet joukkueet kirjataan keskeyttäneiksi. Mikäli cut-offeista huolimatta maaliin ehtiminen ei näytä todennäköiseltä, jättäkää rasteja väliin omatoimisesti.

Yleisiä vinkkejä
 • Varaudu kiinnittämään kilpailunumero näkyvälle paikalle esimerkiksi hakaneuloilla.
 • Suomen kesä näyttää ennusteiden mukaan jatkuvan, varaudu kuitenkin myös vaihtelevaan säähän vaatteiden puolesta
 • Parkkipaikan laidalla on tarjolla piste polkupyörien pesuun vedellä kilpailun jälkeen.
 • Tänä kesänä ampiaisia on ollut runsaasti. Allergikoille suositellaan varautumista tarvittavilla ensiaputarpeilla pistosten varalta.
 • Kilpailutoimiston seinällä on lauantaina klo 7:00 alkaen kartta, johon on merkattu joitakin alueen retkeilyreittejä ja latupohjia. Kartasta voi olla apua reitin suunnittelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti