maanantai 15. heinäkuuta 2013

Team SnowFlakes & Friends Sulkavan souduissa 2013

Pikkujouluissa saadaan yleensä todella hyviä ideoita.  Sieltä glögimukien ääreltä pyörähti tämäkin projekti käyntiin.  Ja kun vielä Minna- Hiutale lupasi auliisti puolisonsa meille perämieheksi ja mökin käyttöömme täysihoidolla, aivan soudun lähtöpaikan vierestä, olimme myytyjä. 

Kevään kuluessa tuli miehistömuutoksia ja niin aloitettiin värväys kavereista ja kavereiden kavereista. Lopulta meillä oli kasassa iloinen sakki ja vielä pari varamiestäkin. Jäiden lähdettyä pääsimme aloittelemaan soutuharjoituksia Soutustadikalta SMARK:ilta vuokratussa kirkkoveneessä . Harjoituksia ehdittiin pitää ennen H-hetkeä kymmenkunta kertaa. Omalta ja vuokraperämieheltä saimme arvokkaita oppeja, joiden avulla saimmekin  SMARK 4 kirkkoveneen ennätysvauhtiin.

Suurin osa soutajista saapui mökille perjantaina alkuillasta. Ilmassa kihisi jännitystä, sillä olihan veneessämme monta ensikertalaista. Kellon lyödessä yksitoista illalla, kävelimme parin kilometrin matkan Hakovirralle, jonne meidän veneemme kuljetettiin iltasoudun jälkeen. Veneen tuojat kehuivat että iltasoutajat olivat tehneet tämän veneen reittiennätyksen. Mehän otimme tämän haasteena mutta pilke silmäkulmassa. Pakkauduimme paattiin ja soudimme veneen mökkirantaan.

Puolen yön aikaan kävi mökkirannassa hyväntuulinen kuhina, kun kaikki soutajat virittelivät juomatankkejaan ja eväskippojaan purkkiin kiinni, hyttysarmeijan hyökätessä samalla suurhyökkäystä. Penkkien säädöissä mustiksi rasvaantuneilla käsillä syntyi melkoisen hauskaa jälkeä hienosäätäjien torjuessa samalla hyttysten hyökkäilyä. Viritysten valmistuttua sauna kutsui vielä. Sen jälkeen mökkien asukit vaipuivat unten maille.

Kellon lyödessä kuusi aamulla, kuului kutsu perämiehen keittämälle maittavalle  aamupuurolle. Lievää jännitystä oli ilmassa kun aamupalaa haukkailtiin. Kello löi 7.30 ja perämiehemme Timo kehoitti soutajia astumaan purkkiin. Vilkutimme heit ja toivotimme tsempit, Sallalle, joka starttasi 58km yksinsoutuun kolme varttia meidän jälkeemme. Perämiehemme käskystä vedimme ensimmäisen vedon ja soudimme kohti Hakovirtaa ja lähtöpaikkaa. Meille ensikertaisille oli varattu takarivin lähtöruutu mutta jo tässä vaiheessa perämiehemme kokemus oli meille suureksi hyödyksi ja vaivihkaa liu’uttelimme sulavasti hyviin lähtöasemiin porukan puolivälin paikkeille.

Lähtölaukaus pamahti ja veneet kiihdyttivät täyteen matkavauhtiin. Perämiehemme valitsi loistavat ajolinjat ja saimme soutaa omalla rytmillämme ilman lähikontakteja naapuripaatteihin. Tahtiairomme Suvi ja Tomi tekivät tarkkaa työtä ja meidän muiden oli helppo seurata heidän souturytmiään. Maisemat olivat silmiä hiveleviä auringon paistaessa siniseltä taivaalta ja mieltä jäi kutkuttamaan upea linnavuori aivan reitin alkupäässä. Perämies informoi meitä koko ajan matkan edetessä vauhdistamme, kannusti  positiivisesti ja tarkisti tahtia. Fiilis purkissa oli mukavaa ja iloisen leppoisaa soudun edetessä. Diplomaattisesti Timo myös teki ratkaisun ja ohjasi meidät  lähtömme  nopeimmalle pissitauko rantautumiselle 3.5 minuutiksi. Lepistön Selkä koetteli meidän soutajien voimia ja vene liikkui todella tahmeasti mutta kannustuksella ja hammasta purren soudimme paatin maaliin ajassa  5.33.59. Samalla rikoimme paatin edellisenä iltana soudetun reittiennätyksen kuudella minuutilla. Maaliintulon jälkeen oli hienoa tuuletella Soutustadionin edessä. 

 Hiukan hengähdettyämme soudimme veneen rantautumispaikkaan lähemmäksi Sulkavan keskustaa. Hiutaletiimi kavereineen purkautui maihin hiukan kankein koivin mutta hymyssä suin. Perämiehemme lahjoitti meille skumppapullon hienon soudun päälle ja naamat messingillä poseerasimme ryhmäkuvassa. Hyvä me! 


 Kuvauksen ja purkin tyhjentämisen jälkeen suuntasimme Soutustadionille syömään. Kyllä ruoka maistui. Tankkauksen jälkeen siirryimme kylmien juomien kera rantaan kannustamaan Sallaa maaliin. 
 Salla souti upeasti maaliin ajassa 6.32 ja sijoittui kolmanneksi saaden SM-pronssimitalin kaulaansa. Upea soutu. 

Pikkuhiljaa palailimme mökille saunomaan ja syömään ja suunnittelemaan uusia seikkailuja. Kenties Hiutaleita kirmaa ensi kesänä Sveitsin rastiviikolla Toblerone-vuoren maisemissa. Kuka tietää?? Leppoisan illan päätteeksi suuntasimme vielä iltaverryttelyyn jammailemaan Laura Voutilaisen tahtiin. 

Kiitos Flakesit, Fakesit ja Friendsit! Mahtava porukka ja hieno soutu! Ja iso Kiitos Minnalle ja Timolle järjestelyistä!

Tässä vielä faktaa Team SnowFlakes & Friends veneen suorituksesta:
Veneessä soutivat Hiutaleista: Hanna, Minna K-S, Petra, Päivi ja Virva. 
SnowFakeseja edustivat Nasse ja Terho. 
Friends osastoa edustivat: Anna, Piia, Maria, Merja, Suvi, Panu ja Tomi.
Ja huippuperämiehenämme toimi Timo.

5km 26.17
10km 52.25
15km 1.19.05
20km 1.44.00
25km 2.13.25
puolimatkan krouvi 2.37.25
30km 2.43.30
35km 3.16.15
40km 4.14.25
45km 4.48.30
50km 5.18.03
58km  5.33.69


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti